JavaScript verkar vara inaktiverat i din webbläsare. För den bästa upplevelsen på vår webbplats, bör du aktivera Javascript i din webbläsare.
I Alla hjärtans dag-lådan delar mör ekologisk oxfilé plats med utsökt goda mathantverk. Vår godaste mat för en mysig middag!
Vår möraste nötdetalj. Med mild och rund köttsmak är salt och peppar allt som krävs. Låt den vila några minuter efter tillagning för att bevara köttsafterna i köttet.
Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
Lufttorkad och kallrökt viltstek på älg, hjort, ren eller björn beroende på tillgång och säsong. Genuina mathantverk med en tydlig vilt- och röksmak som passar perfekt på charkbrickan.
En fantastisk delikatess med mjuk röksmak. Ett omfattande hantverk ligger bakom: fisken torrsaltas och kallröks sedan med sälgved och granris. Vid kallrökning får temperaturen inte överstiga 24°C vilket kräver ständig övervakning och fin känsla för hur mycket ved som kan läggas in i röken. Regnbågen kryddas slutligen med salt och vitpeppar.
Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar, socker
Salami på älgkött från de jämtländska skogarna. Smaksatt med vitlök, svartpeppar, paprika och fläsk från våra ekogårdar. Älgsalamin är traditionellt lufttorkad och rökt av Margona på Fågelberget.
Innehållsförteckning: Älgkött, griskött (från Gårdssällskapet), salt, socker, svartpeppar, paprika, vitlök, druvsocker.
Ett tunt ekologiskt surdegsknäcke med fin rågsmak. Passar fint till ostbrickan, maten eller med smör och ost. Bakat för hand på kulturspannmål i det ekologiska surdegsbageriet Lokal Eko i Kumla. Knäcket är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.
"Knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Vi blandar degen och låter den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlar vi så tunt det går och bakar i ugnen till sin mörkbruna färg. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du kommer känna det på smaken.
Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl, salt, backtimjan. *KRAV
Hemkokt hjortronmarmelad från Berit på Rönngården, kokad på hjortron från myrarna i trakten runt gården. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar perfekt till en god ost eller julgröten.
Innehållsförteckning: Hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).
Den hemkokta krusbärsmarmeladen kommer från Rönngården i Lit. Berit som driver Rönngården gör småskalig tillagning av marmelader, sylt och olika inläggningar.
Innehållsförteckning: krusbär, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).
Brie på jämtländska. En svensk vitmögelost från lilla Skärvångens Bymejeri. Mer karaktär än butikens milda brie, snällare än den opastöriserade. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! God på ostbrickan, gärna med lite marmelad till.
Innehållsförteckning: Pastoriserad *koMJÖLK, syrakultur, löpe, salt,vitmögelkultur, *KRAV-ekologisk mjölkråvara
Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%.
* Obligatoriska fält
Gott ekologiskt kött och utsökta mathantverkSmakrik chark och prisbelönt fjällfisk som tilltugg och förrätt. Mör gräsbetad oxfilé till huvudrätt. Ost, hemkokt marmelad och finknäcke till avecen. Allt från svenska mathantverkare och ekogårdar.
Alla hjärtans dag-lådan innehåller