

30 + 30 min
4 port
Ingredienser
- 2 kycklingbrösfileér
- 1 msk sesamolja
- 0,5 dl japansk soja
- 1 stor vitlöksklyfta (riven)
- 3 cm ingefära (riven)
- 2 tsk strösocker
- 1/4 färsk chili
Tillbehör
- 1 baguette
- 2 morötter
- 1 gurka
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
Picklad chili
- 1 del ättika
- 2 delar strösocker
- 3 delar vatten
- 3/4 chili
Srirachamajo
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk srirachasås
- en skvätt japansk soja
Banh mi med kyckling
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingbröstfilé
Gör så här:
- Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden
- Låt kycklingen få ligga i marinaden minst 30 minuter men gärna längre
- Under tiden, blanda ihop ättika, socker och vatten och rör om tills sockret löst upp sig. Hacka upp ¾ av chilin och lägg ner i ättiksblandningen. Ställ åt sidan
- I en skål, blanda majonnäs, srirachasås och soja. Ställ åt sidan
- Hyvla morot och gurka på längden med en mandolin, osthyvel eller potatisskalare.
- Stek kycklingen på båda sidor i rapsolja i en varm panna. När kycklingen är 70 grader är den klar. Skär upp i bitar.
- Dela baguetten i fyra lika stora delar. Montera ihop mackorna med srirachamajonnäs, morot, gurka och kyckling. Toppa med picklad chili och färska örter.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA