30 + 30 min
4 port

Ingredienser

  • 2 kycklingbrösfileér
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 stor vitlöksklyfta (riven)
  • 3 cm ingefära (riven)
  • 2 tsk strösocker
  • 1/4 färsk chili

Tillbehör

  • 1 baguette
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Picklad chili

  • 1 del ättika
  • 2 delar strösocker
  • 3 delar vatten
  • 3/4 chili

Srirachamajo

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk srirachasås
  • en skvätt japansk soja
 

Banh mi med kyckling

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingbröstfilé

Gör så här:

    1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden
    2. Låt kycklingen få ligga i marinaden minst 30 minuter men gärna längre
    3. Under tiden, blanda ihop ättika, socker och vatten och rör om tills sockret löst upp sig. Hacka upp ¾ av chilin och lägg ner i ättiksblandningen. Ställ åt sidan
    4. I en skål, blanda majonnäs, srirachasås och soja. Ställ åt sidan
    5. Hyvla morot och gurka på längden med en mandolin, osthyvel eller potatisskalare.
    6. Stek kycklingen på båda sidor i rapsolja i en varm panna. När kycklingen är 70 grader är den klar. Skär upp i bitar.
    7. Dela baguetten i fyra lika stora delar. Montera ihop mackorna med srirachamajonnäs, morot, gurka och kyckling. Toppa med picklad chili och färska örter.

 

Fler recept

  • Krämig kyckling i vitt vin
    4 port
    Kycklingklubbor
  • Våfflor med tre olika toppings
    4 port
    kallrökt regnbågsfilé| flatrökt skinka| ägg| hjortronmarmelad
  • Chicken pot pie med svamp
    6 port
    Kycklingfilé
  • Banh mi med kyckling
    4 port
    Kycklingbröstfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA