

60 min
6 port
Kyckling
- 800 g kycklingfilé
- 2 liter vatten (att koka i)
- 1 tsk salt
Fyllning
- 300 g blandsvamp (tex champinjon & gul kantarell)
- 2 st schalottenlökar
- 150 g purjolök
- 200 g ricotta
- 3 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1/2 kruka färsk rosmarin (2 stora kvistar)
- 2 ark smördeg
- 1 ägg för pensling
- Salt & vitpeppar
En klick smör
Chicken pot pie med svamp
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingfilé
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 200°C
- Pochera kycklingen i ca 20-30 min
- Hacka svampen och stek i en torr panna tills allt vatten gått ur svampen. Salta och peppra efter smak, tillsätt sedan en klick smör (ca 1 msk) och låt all lök fräsa med svampen.
- När löken blir glansig är det dags att tillsätta ricotta, grädde och grönsaksbuljong. Låt puttra i pannan tills grädden tjocknat.
- När kycklingen är klar, ta upp den ur kastrullen och dra isär den med två gafflar. Hacka rosmarinen och blanda med kycklingen.
- Klä din ugnsform med ett smördegsark, nagga botten med hjälp av en gaffel. Fyll sedan pajen med kycklingen i botten och toppa med svamp/lökfyllningen. Klä sedan in pajen i det sista smördegsarket. Nyp ihop kanterna, gör fyra små titthål i toppen av pajen och pensla med ett uppvispat ägg.
- Grädda mitt i ugnen i 20 min. Servera med en grönsallad!

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA