Fars dag-lådan

ca 2.1 kg

Duka upp för pappa med en smakupplevelse: lufttorkad chark, prisbelönt kallrökt regnbågsfilé och gräsbetad oxfilé. Runda av med brieost, marmelad och sprött knäckebröd - allt från svenska mathantverkare & ekogårdar.

1 395:-

Innehåll - Fars dag-lådan

1 x 1 kg

Vår möraste nötdetalj. Med mild och rund köttsmak är salt och peppar allt som krävs. Låt den vila några minuter efter tillagning för att bevara köttsafterna i köttet.

Innehållsförteckning: 100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.

1 x 350 g

En fantastisk delikatess med mjuk röksmak. Ett omfattande hantverk ligger bakom: fisken torrsaltas och kallröks sedan med sälgved och granris. Vid kallrökning får temperaturen inte överstiga 24°C vilket kräver ständig övervakning och fin känsla för hur mycket ved som kan läggas in i röken. Regnbågen kryddas slutligen med salt och vitpeppar.

Innehållsförteckning: Regnbågslax, salt, vitpeppar, socker

1 x 180 g

Brie på jämtländska. En svensk vitmögelost från lilla Skärvångens Bymejeri. Mer karaktär än butikens milda brie, snällare än den opastöriserade. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! God på ostbrickan, gärna med lite marmelad till.

Innehållsförteckning: Pastoriserad *koMJÖLK, syrakultur, löpe, salt,vitmögelkultur, *KRAV-ekologisk mjölkråvara

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%.

1 x 110 g

Hemkokt hjortronmarmelad från Berit på Rönngården, kokad på hjortron från myrarna i trakten runt gården. Resultatet blir en fantastisk hjortronmarmelad utan tillsatser som passar perfekt till en god ost eller julgröten.

Innehållsförteckning: Hjortron, socker, pektin (naturligt KRAV pektin från citronskal).

2 x 100 g

Hantverksmässigt tillverkad salami, rökt och lufttorkad av Margona på Fågelbergets chark i Gäddede, Jämtland. Margona kryddar salamin med lite rödvin och mycket fänkål. Fänkålssalamin passar utmärkt till charkbrickan, skuren i tunna skivor, eller på en riktigt lyxig smörgås!

Innehållsförteckning: Griskött (100% ekologiskt och KRAV-märkt från Sverige), salt, svartpeppar, fänkålsfrö, vitpeppar, vitlök, rödvin, socker.

1 x 100 g

Fläskkarré som lufttorkas hos Margona uppe på Fågelberget. Perfekt att skiva tunt för snacks eller att toppa en sallad med.

1 x 120 g

Ett tunt ekologiskt surdegsknäcke med fin rågsmak. Passar fint till ostbrickan, maten eller med smör och ost. Bakat för hand på kulturspannmål i det ekologiska surdegsbageriet Lokal Eko i Kumla. Knäcket är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

En hälsning från Lokal Eko

"Knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Vi blandar degen och låter den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlar vi så tunt det går och bakar i ugnen till sin mörkbruna färg. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du kommer känna det på smaken.

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl, salt, backtimjan. *KRAV

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Mat för en riktig festmåltid

Fira en pappa du håller kär med vår Fars dag-låda! Vi har fyllt den med vårt allra finaste ekologiska kött och delikatesser – perfekt för en lyxig kväll. Det här får du i lådan:

steka oxfilé

Tilltugg: Hantverksmässigt gjord chark från Margona på Fågelberget, lufttorkat och fullmatad med smak.

Förrätt: Kallrökt regnbågsfilé, varsamt rökt med granris och sälgved – en smakupplevelse från Bergmans i Vilhemina.

Huvudrätt: Mör, gräsbetad oxfilé från våra finaste nötdetaljer, perfekt för en riktigt festlig måltid. 100% KRAV-märkt och ekologiskt.

Dessert: Hemkokt marmelad från Berit på Rönngården, krämig brieost från Skärvångens Bymejeri och sprött finknäcke från ekobageriet Lokal.

Gravad fisk Vilhelmina

Ekologiskt färskt kött från svenska gårdar
Vårt kött levereras färskt. Det kommer från ekologiska gårdar där djuren är uppfödda på gräs och örter, och tillbringar många månader utomhus. Förutom att det gör stor skillnad för smaken främjar det den biologiska mångfalden. Bra va?!

Prisbelönt mathantverk
Våra vänner på Skärvångens Bymejeri har vunnit guldmedaljer i SM i mathantverk för sin brieost som du hittar i lådan. Låt den med fördel bli rumstempererad innan servering för att få fram aromerna. Även Lokal, ett ekologiskt bageri utanför Kumla, och Martin på Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina har tagit hem priser för sina fantastiska hantverksmässiga fisk.

 

Jämtland på vintern

Underbart god chark och hemkokt marmelad
Uppe på Fågelberget, norr om Strömsund, bor Margona som lufttorkar och kallröker vårt ekologiska kött och vilt. Resultatet blir charkdelikatesser fullmatade med smak!

Marmeladen, som lirar fint med brieosten, kokar Berit för hand hemma på Rönngården i Jämtland. Här görs allt för hand: från att plocka bär till att knyta etiketter på burkarna.

Begränsat antal
Fars dag-lådan har vi i ett begränsat antal. Passa på att beställa! PS. Köper du den med din Stamkundslåda som tillval är den 100kr billigare!

Hur många portioner är det?

Fars-dag lådan är beräknad att räcka till 4-5 generösa portioner. Kom ihåg, det som inte går åt kan du frysa in.

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng