Ingredienser
- 800 g älgryggbiff
- 1 klyfta vitlök
- 50 g smör
- 1 kruka salvia
Potatiskaka
- 600 g potatis
- 100 smör
- 1 msk hackad salvia
- Salt
- Svartpeppar
Chorizosmör
- 250 g smör
- 80 g chorizo (2 korvar).
- 1/2 msk hackad salvia
- Salt
Brysselkål
- 300 g brysselkål
- 50 g smör
- Salt
Älgryggbiff med potatiskaka och chorizosmör
Gör så här:
-
Skiva älgryggbiffen i 4 st biffar ca 1.5 cm tjocka. Lägg på en skärbräda. Torka av dom och salta rikligt.
-
Sätt ugnen på 180 grader. Skiva potatis så tunt som möjligt (mandolin är ett bra alternativ), lägg på en tallrik. Hacka salvia och lägg åt sidan, ta fram kylskåpskallt smör.
-
Varva potatis, smör, salvia och salt i en ugnssäker form. Gärna 5-6 lager. Ställ på en lite mindre form ovanpå som sätter press på potatiskakan och ställ in i ugnen i ca 30 minuter, känn med en sticka.
-
Ta bort skinnet från chorizon och fin hacka färsen. Stek på medelhög värme tills det blivit krispigt. Lägg åt sidan på en tallrik tillsammans med smöret. När det svalnat blanda ihop och toppa med hackad salvia.
-
Koka brysselkålen ca 5 minuter och häll sedan av. Salta och stek dom i smör precis innan servering.
-
Stek ryggbiffarna i en het panna ca 1-2 minuter per sida. Ös med en klick smör och en klyfta vitlök ca 30 sekunder eller tills en innertemperatur på 57 grader. Lägg för att vila.
-
Stek under tiden brysselkålen i smör och blanda upp chorizosmöret.
-
Servera potatiskaka, ryggbiff och toppa chorizosmör.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA