ca 45 min
ca 2 port
Basilikagnocchi med kyckling
- 320 g kycklingfilé
- 500 g gnocchi
- 0,5 aubergine
- 1 tomat
- 1 stor vitlöksklyfta
- 50 g fetaost
- 0,5 kruka basilika
- 25 g smör
- 1 msk pressad citron
Basilikagnocchi med kyckling och brynt citronsmör
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingfilé
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 125 grader.
- Dela kyckling på hälften (på längden). Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runtom och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form och sätt i en termometer och ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader.
- Tärna auberginen och tomaten. Finhacka vitlöken. Finhacka basilikan. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisning.
- Häll av vattnet. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs auberginen 2 minuter innan du tillsätter gnocchin och vitlöken och låt fräsa några minuter till. Vänd ner basilika och tomat och låt bli varmt.
- Bryn smöret och tillsätt sedan pressad citron.
- Skiva upp kycklingen. Servera kycklingen med gnocchin och det brynta smöret.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA