ca 1h
ca 4 port
Bibimbap
- 400 g entrecôte
- 1/2 dl ljus soja
- 1 msk socker
- 1 msk sesamolja
- 3 vitlöksklyftor
- 1 1/2 msk riven ingefära
- 4 dl rundkornigt ris
- 15 rädisor
- 4 ägg
Chilipicklad gurka
- 1 gurka
- 2 salladslökar
- 1 tsk ättika
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk cayennepeppar
Marinerad spenat
- 200 g färsk spenat
- 1 1/2 msk ljus soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk sesamfrön
Sesamdipp
- 1 dl tomatpuré
- 3 msk vatten
- 4 msk japansk soja
- 1-1 1/2 msk sambal oelek
- 2 tsk sesamolja
- 1 1/2 tsk honung
Bibimbap med entrecote och sesamdipp
Det här receptet passar att laga med:
Entrecote
Gör så här:
- Skär köttet i lövtunna strimlor.
- Blanda ihop soja, socker, sesamolja, pressad vitlök och riven ingefära. Blanda köttet med marinaden och låt stå medan du förbereder de andra tillbehören.
- Koka riset enligt anvisning.
- Skär gurkan i tärningar. Strimla salladslöken. Blanda ihop ättika med socker, salt och cayennepeppar. Blanda gurkan och salladslöken med såsen och låt stå tills det andra är klart.
- Koka upp ca 1,5 liter vatten. Lägg spenaten i ett durkslag och häll det varma vattnet över bladen. Skölj sedan med kallt vatten och krama ur spenaten och lägg i en bunke. Blanda med soja, sesamolja och sesamfrön och krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda ihop tomatpuré, vatten, soja, sambal oelek, sesamolja och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna med olja och stek äggen på ena sidan så gulan är krämig/rinnig. Lägg äggen åt sidan och stek köttet i samma stekpanna så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
- Skär rädisorna i kvartar.
- Servera allt i skålar med ris i botten och lägg sedan på kött, picklad gurka, spenat, rädisor och ett ägg. Toppa med dippen.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA