1 h
4 port

Ingredienser

  • ca 600 g nötfärs (går lika bra med blandfärs)
  • 2 ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 3 msk ströbröd
  • 1 msk fransk senap
  • 50 g kapris
  • 50-100 g inlagda rödbetor plus spad
  • 1 msk kalvfond
  • 1 gul lök
  • 3 msk ättiksgurka 
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 tsk salt 

Kryddsmör

  • 150 g smör
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar

Potatis

  • 500 g potatis (fast)
  • 50 g smör 
  • 1 msk naturell olja
  • 1 tsk salt

Biff Lindström med råstekt potatis

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs, Blandfärs

Gör så här:

    1. Finhacka lök, gurka, kapris och rödbetor - lägg i en bunke tillsammans med färsen och blanda ströbröd med grädde i en skål vid sidan om häll sedan ner även det i färsen. 

    2. Blanda i senap, ägg, kalvfond och 1 msk rödbetsspad i färsen och rör till en smidig deg. Forma sedan fyra stora biffar och lägg åt sidan på en sköljd tallrik (så biffarna inte fastnar). 

    3. Skiva potatisen tunt och lägg i en bunke med kallt vattten 5-10 minuter. Häll av vattnet och stek i smör och olja tills den blir gyllenbrun. 

    4. Mixa alla ingredienser till kryddsmöret och låt stå rumsvarmt. 

    5. Stek biffarna i rikligt med smör på medelhög värme ca 3-4 minuter på varje sida. Servera tillsammans med potatisen och toppa med en klick smör. 

Fler recept med Nötfärs, Blandfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs| Blandfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA