20 min
4 port
Biffsallad med mango och jordnötter
- 800 g ryggbiff i skivor
- 250 g äggnudlar
- 1 mango
- 1 morot
- 2 salladslökar
- 150 g sockerärtor
- 1 kruka koriander
- 100 g färska böngroddar
- 2 dl salta jordnötter
Dressing
- 1,5 lime
- 3 msk japansk soja
- 2 msk fisksås
- 1 msk olivolja
- 1 röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk strösocker
Biffsallad med mango och jordnötter
Det här receptet passar att laga med:
Ryggbiff
Gör så här:
- Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop skal och saft från limen, soja, fisksås, olivolja, chili, pressad vitlök och socker. Rör tills sockret löst upp sig.
-
Koka nudlarna enligt anvisning. När du hällt av vattnet kan du hälla på hälften av dressingen.
-
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek köttet 1,5-2 minuter på varje sida. Lägg sedan åt sidan och vila medan du förbereder salladen.
-
Skala mangon och moroten och strimla fint. Strimla salladslök och sockerärtor. Hacka koriandern.
-
Blanda ihop nudlar, mango, morot, salladslök, sockerärtor, koriander och böngroddar.
-
Strimla köttet och blanda ner i salladen. Servera med resten av dressingen och jordnötterna
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA