1h
4 port
Ingredienser
- 450 g blandfärs
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 torkade anchochili, urkärnade och mixade
- 2 msk tomatpure
- 1 msk spiskummin
- 1 msk oregano
- 1 msk lökpulver
- 1 msk ingefärakrydda
- 1 tsk kanel
- Salt och peppar
- 400 g krossade tomater plus 400 g vatten (fyll vatten i tomatförpackningen)
Tillbehör
- 1 stor tomat, hackad
- 1 rödlök, hackad
- Gräddfil
- Persilja
- Lime
- Tortillabröd, små
- Riven ost
- Såsen från grytan
Birria tacos
Det här receptet passar att laga med:
Blandfärs
Gör så här:
- Börja med att blötlägga chilin i kokande vatten så att den mjuknar
- Fräs blandfärsen i lite olivolja i en gryta, salt och peppar och ställ åt sidan
- Mixa chilin till en paste
- Stek lök och vitlök
- Lägg i färsen igen och tillsätt tomatpuré och kryddor, stek lite till
- Häll på vatten, krossade tomater och mixad chili
- Lägg på locket och låt puttra i cirka 45 minuter, smaka av emellanåt till önskad smak
- Plocka ut färsen med hjälp av en hålslev och lägg på en tallrik
- Doppa tortillabröden i såsen från grytan
- Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg på brödet
- Strö över riven ost
- Lägg på köttet och stek på båda sidor tills osten börjat smälta och brödet fått en gyllenbrun färg
- Blanda ihop tomat, lök, olivolja salt och peppar till en salsa
- Servera tacon med salsa, sås från grytan, gräddfil, hackad persilja och lime
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA