1 h
4 port
Ingredienser
- 400 g blandfärs
- 1 färdig pajdeg
- 1 burk konserverade kantareller
- Några färska kantareller (valfritt)
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 3 msk tomatpuré
- Smör
- Salt och peppar
- Oregano
- Hackad persilja
Äggstanning
- 3 ägg
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl riven ost
- Salt och peppar
Blandfärspaj med kantareller
Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200 grader (beroende på ugn och vilket pajskal man använder)
-
Lägg pajskalet i en form och nagga med gaffel
-
Förgrädda cirka 5-10 minuter
-
Stek färsen i smör, tillsätt tomatpuré, lök och vitlök
-
Häll i de konserverade kantarellerna
-
Lägg till salt, oregano och peppar
- Stek de färska svamparna separat, först i torr panna, tillsätt sedan smör, salt och peppar
- Vispa ihop ägg, crème fraiche, vispgrädde, ost, salt och peppar
- Lägg köttfärsblandningen i formen och fördela jämt
- Häll på stanningen så att den kommer överallt och rör ner lite med en gaffel
- Grädda i ugnen cirka 30-40 minuter tills äggen stelnat och pajen fått färg
- Toppa med smörstekta kantareller och hackad persilja
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA