1 h
4 port

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 färdig pajdeg
  • 1 burk konserverade kantareller
  • Några färska kantareller (valfritt)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk tomatpuré
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Oregano
  • Hackad persilja

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar

Blandfärspaj med kantareller

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 grader (beroende på ugn och vilket pajskal man använder)

    2. Lägg pajskalet i en form och nagga med gaffel

    3. Förgrädda cirka 5-10 minuter

    4. Stek färsen i smör, tillsätt tomatpuré, lök och vitlök

    5. Häll i de konserverade kantarellerna

    6. Lägg till salt, oregano och peppar

    7. Stek de färska svamparna separat, först i torr panna, tillsätt sedan smör, salt och peppar
    8. Vispa ihop ägg, crème fraiche, vispgrädde, ost, salt och peppar
    9. Lägg köttfärsblandningen i formen och fördela jämt
    10. Häll på stanningen så att den kommer överallt och rör ner lite med en gaffel
    11. Grädda i ugnen cirka 30-40 minuter tills äggen stelnat och pajen fått färg
    12. Toppa med smörstekta kantareller och hackad persilja

Fler recept med Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA