ca 2 h
ca 6-8 port
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 1 msk smör
- 2 msk mjöl
- 1 flaska rött vin (75 cl)
- 3 dl oxfond (färdig, inte koncentrerad)
- 1 msk socker
- 3 kvistar timjan
- 2 msk tomatpuré
- 2 morötter
- 3 klyftor vitlök
- 200 g tärnat bacon
- 250 g steklök
- 250 g champinjoner
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk soja
- Salt
- Svartpeppar
- 0,5 kruka färsk persilja
Potatismos
- 1,5 kg potatis
- 100 g smör
- 1 dl grädde
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
Emils Boeuf Bourguignon
Det här receptet passar att laga med:
Högrev, Grytbitar, Fransyska, Tärnat bacon
Gör så här:
- Skär köttet i 2 x 2 cm stora kuber, krydda med salt och peppar. Skiva upp bacon.
- Stek bacon i en tjockbottnad gryta och lägg åt sidan. Stek därefter köttet i omgångar i samma gryta.
- Rör ihop bacon och kött med mjöl, tomatpuré, salt, peppar, socker och timjan i en kastrull. Häll på vin och fond. Koka under lock i ca 1 timme.
- Skiva vitlök, skala steklök, dela champinjonerna, skiva morötterna i 1 cm stora skivor och hacka persiljan.
- Stek grönsakerna och persiljan i en stekpanna med en klick smör, när den fått fin färg, lägg ner allt i grytan.
- Låt koka ca 30 minuter och smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt lite socker.
- Skala och koka potatisen ca 30 minuter i saltat vatten.
- Smält smör tillsammans med grädde och kryddor i en kastrull.
- Mosa potatisen med gräddblandningen. Smaka upp med salt och vitpeppar.
Fler recept med Högrev, Grytbitar, Fransyska, Tärnat bacon
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA