1 h
4–5 port
Ingredienser
Gurksallad
- 1 gurka
- 1 msk sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 3 msk japansk soja
- 1 dl hackad koriander
- 1 msk sesamfrön
Pak choi-sallad
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1 msk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 1 msk fish sauce
- 2 msk riven fryst ingefära
- 250 g pak choi
- 2 morötter
- 2 salladslökar
Fläskkotletter
- 2 msk japansk soja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk sesamolja
- 1 dl hosinsås
- 1 kg bogbladskotletter, premiumkotletter eller skivad fläskkarré
Fläskkotletter med hoisinsås
Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter, premiumkotletter
Gör så här:
Gurksallad
- Skär gurkan i kvartar.
- Blanda dressingen i en skål och lägg ner gurkan i dressingen. Låt stå under tiden du lagar klart maten.
- Blanda ner koriander innan servering och toppa med sesamfrön.
Pak choi-sallad
- Blanda vitvinsvinäger, sesamolja, japansk soja, fish sauce och riven ingefära i en bunke.
- Skär pak choi i ca 1,5 cm stora skivor och skölj ordentligt.
- Hyvla remsor av morötterna och finstrimla salladslöken.
- Blanda grönsakerna med dressingen och ställ åt sidan tills maten är klar.
Bogbladskotletter
- Ta fram köttet i tid och låt det bli rumstempererat.
- Blanda japansk soja, riven vitlök, sesamolja och hoisinsås i en bunke.
- Hetta upp en stekpanna till medelhög värme och stek köttet i omgångar tills det fått fin färg. Pensla under tiden med marinaden. Kontrollera att köttet fått en innertemperatur på 70 grader. Låt köttet vila ca 5 minuter innan du skär upp det. Servera med pak choi-sallad, gurksallad och ris.
Fler recept med Bogbladskotletter, premiumkotletter
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA