30 min
6 port

Ingredienser

  • 500 g färsk brysselkål
  • 50 g smör
  • 50 g hasselnötter
  • 1 apelsin
  • 50 g mögelost
  • 150 g tärnat bacon

Brysselkålsallad

Det här receptet passar att laga med:
Tärnat bacon

Gör så här:

  1. Dela brysselkålen på mitten och klyfta apelsinerna. 
  2. Stek baconet på medelvärme i en panna, när baconet fått gyllenbrun färg lägger du i brysselkålen, hasselnötterna och en klick smör. Stek på medelvärme tills brysselkålen fått fin färg.

  3. Bryn resterande smör i en kastrull.
  4. Smula över mögelost, toppa med brynt smör och apelsinklyftor.

Fler recept med Tärnat bacon

  • Broccoligratäng med bacon
    4 port
    Tärnat bacon
  • Mandelpotatiskroketter med ädelost och bacon
    4-6 port
    Tärnat bacon
  • Raggmunk med knaperstekt bacon
    4 port
    Bacon| Tärnat bacon
  • Emils Boeuf Bourguignon
    ca 6-8 port
    Högrev| Grytbitar| Fransyska| Tärnat bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA