Ingredienser
- 1 kg hel entrecote
- 1 dl ljus soja
- 0.5 dl vitt vin
- 2 msk sesamolja
- 2 msk strösocker
- 1 päron
- 4 vitlöksklyftor
- Jasminris
- Salladsblad
- 2 salladslökar
Sojamarinerad spenat
- 200 g färsk spenat
- 2 msk ljus soja
- 1 msk risvinäger
Sesammarinerade böngroddar
- 150 g färska böngroddar
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk rostade sesamfrön
Srirachamajonäs
- 2 dl majonäs
- 1-2 msk sriracha
- 1 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta
Bulgogi med spenat och böngroddar
Gör så här:
- Rör ihop soja, vin, sesamolja och strösocker. Riv päronet och blanda ner i marinaden tillsammans med pressad vitlök. Skiva köttet så tunt du kan (placera gärna köttet i frysen en stund innan du ska skiva det så kommer det gå lättare) och lägg i marinaden, minst 30 minuter men gärna över natten om du har möjlighet.
-
Koka riset enligt anvisningar. Blanda upp din majonäs med sriracha, sesamolja och sesamfrön. Hacka salladslöken. Ställ allt åt sidan.
-
Lägg spenaten i ett durkslag. Koka upp 1.5 liter vatten och häll över spenaten. Skölj sedan i kallt vatten, krama ur den och lägg i en skål. Häll på sojan och risvinäger, blanda runt.
-
Lägg böngroddarna i durkslaget och gör samma process med dom, tillsätt resten av ingredienserna och blanda runt.
-
Hetta upp en panna, stek köttet på hög värme lite i taget så du inte kyler ner pannan och lägg på en tallrik när det är klart. Lägg ihop rätten i salladsblad.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA