Ingredienser
- 1 kg högrevsfärs
- Salt och svartpeppar
- 150 g ädelost
- 6 msk majonnäs
- 1 kruka krispsallad
- 4 tomater
- Rostad lök
- En kruka krispsallad
- 6 hamburgerbröd
Klyftpotatis
- 600 g potatis
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 50 g smör
Karamelliserad lök
- 1 stor gul lök
- 50 g smör
- 1 socker
Grillad hamburgare med ädelost och karamelliserad lök
Gör så här:
-
Lägg färsen i en bunke, salta och peppra rikligt. Forma 6 bollar av färsen och lägg på en skärbräda.
-
Skiva löken i ganska tjocka skivor. Stek på låg värme i en klick smör och strö över lite socker. Låt puttra tills löken får en brun härlig yta.
-
Sätt ugnen på 200 grader. Klyfta upp potatisen och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra, ringla över olja och toppa med smör. Rosta i ugnen ca 25 minuter.
-
Skiva upp grönsakerna och lägg på en tallrik så allt är klart sen när hamburgarna är klara. Skiva även ädelosten tunt och lägg på en tallrik.
-
Pressa ut hamburgarna till puckar och pensla olja på bägge sidorna. Grilla hamburgarna 2-3 minuter per sida på hög värme och lägg sedan på indirekt värme toppa med ädelost så den smälter ut över hamburgarn.
-
Grilla nu bröden och lägg därefter åt sidan. Montera ihop din hamburgare med majonnäs på bägge bröden, sallad, hamburgare, karamelliserad och rostad lök.
-
Servera hamburgaren med potatis och varför inte blanda majonnäs med lite schiracha så får du en härlig dipsås!
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA