ca 40 min
ca 6-8 port

Burgare

  • ca 1 kg högrevs- eller nötfärs
  • 1,5 msk dijonsenapp
  • 1 tsk tabasco
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tillbehör

  • 6 port potatis
  • 6 skivor ost
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 150 g bacon
  • 1 msk lönnsirap (eller honung)
  • 6 hamburgerbröd

Sås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl jalapeño

Burgare med jalapeñomajo

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, Nötfärs

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°C. Skär potatisen i klyftor, lägg på plåt, ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills de fått fin färg och blivit mjuka i mitten. Under tiden kan du fixa burgarna och majonnäsen.
  2. Finhacka jalapeñon och blanda med majonäsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda färsen med dijonsenap, tabasco, worcestershiresås, salt och svartpeppar. Forma till sex stycken hamburgare.
  4. Skala och skiva löken i tjocka skivor. Skölj och bryt salladen i mindrebitar. Skiva tomaterna. Halvera majskolvarna.
  5. Grilla löken och lägg på en tallrik. Grilla majsen runtom så den får fin färg och lägg åt sidan. Grilla baconet tills det blir knaprigt och pensla på lite lönnsirap under tiden. Grilla burgarna på båda sidor och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på osten när du har vänt burgarna så den får smälta sista 2 minutrarna. Grilla bröden.
  6. Bygg ihop burgaren med bröd, majonäs, tomat, lök, burgare och bacon. Servera med majskolvarna och potatisen.

Fler recept med Högrevsfärs, Nötfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs| Blandfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA