30 min
4 port
  • 6 st ägg
  • 50 g parmesanost
  • 50 g pecorino
  • Svartpeppar
  • 250 g alspånsrökt bacon
  • 400 g spaghetti
  • Persilja att toppa med
  • Extra parmesan att toppa med

 

Pasta Carbonara

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

  1. Börja med att ta fram en skål som tål värme
  2. Knäck två stycken hela ägg och fyra stycken äggulor i skålen
  3. Tillsätt riven parmesan och riven pecorino
  4. Krydda med svartpeppar
  5. Låt blandningen stå en stund
  6. Stek pancettan utan något extra fett tills den blir krispig och ställ sedan åt sidan
  7. Koka pastan cirka två minuter mindre än anvisningarna
  8. Ta pancettan från stekpannan och häll ner i äggblandningen
  9. Lyft sedan upp pastan med passande slev, utan att låta rinna av i ett durkslag
  10. Rör om allting och tillsätt sedan 3-4 slevar med pastavatten
  11. Tillsätt mer pastavatten om du vill ha pastan mer krämig
  12. Häll upp pastan och toppa med svartpeppar, parmesan och persilja

Fler recept med Bacon

  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Stekt fläsk med löksås
    4 port
    Rimmat sidfläsk| Bacon
  • Amerikanska pannkakor med bacon
    3-4 port
    Bacon
  • Fetaostpasta med bacon
    4 port
    Bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA