30 min
4 port
- 6 st ägg
- 50 g parmesanost
- 50 g pecorino
- Svartpeppar
- 250 g alspånsrökt bacon
- 400 g spaghetti
- Persilja att toppa med
- Extra parmesan att toppa med
Pasta Carbonara
Det här receptet passar att laga med:
Bacon
Gör så här:
- Börja med att ta fram en skål som tål värme
- Knäck två stycken hela ägg och fyra stycken äggulor i skålen
- Tillsätt riven parmesan och riven pecorino
- Krydda med svartpeppar
- Låt blandningen stå en stund
- Stek pancettan utan något extra fett tills den blir krispig och ställ sedan åt sidan
- Koka pastan cirka två minuter mindre än anvisningarna
- Ta pancettan från stekpannan och häll ner i äggblandningen
- Lyft sedan upp pastan med passande slev, utan att låta rinna av i ett durkslag
- Rör om allting och tillsätt sedan 3-4 slevar med pastavatten
- Tillsätt mer pastavatten om du vill ha pastan mer krämig
- Häll upp pastan och toppa med svartpeppar, parmesan och persilja
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA