45 min
4 port
Ingredienser
- Ca 300 g oxfile
- 150 g ruccola
- 50 g parmesanost
- 50 g pinjenötter
- 2 msk fin olivolja
- 1 tsk grovt malen svartpeppar
- 1 tsk flingsalt
Carpaccio på oxfilé
Det här receptet passar att laga med:
Oxfilé
Gör så här:
- Skiva oxfilen i så tunna skivor som möjligt, du kan med fördel lägga biten i frysen en stund innan och ha en väldigt vass kniv. Lägg sedan skivorna på en skärbräda, lägg över gladpack och banka försiktigt med en kastrull så du får så tunna skivor som möjligt. Lägg över skivorna på ett uppläggningsfat.
-
Stek pinjenötterna i 1 tsk olja tills du får en fin gyllenbryn färg. Lägg dem då åt sidan.
- Strö ruccola och pinjenötter över köttet, ringla olivolja och toppa med riven parmesanost, salt och peppar.
Fler recept med Oxfilé
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA