2 h
4–6 port
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 stor morot
- 2 selleristjälkar
- 1 färsk jalapeno
- Chiliflakes
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk lökpulver
- 400 g kikärtor, på burk
- 400 g röda kidneybönor, på burk
- 800 g krossade tomater
- 500 g nötfärs
- Persilja
- Salt
- Peppar
Chili med bönor och kikärtor
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs
Gör så här:
- Skala och hacka lök, vitlök, morot, selleri och jalapeno.
- Ta fram en gryta och stek grönsakerna i lite olivolja tills de mjuknat.
- Tillsätt chiliflakes, spiskummin, lökpulver, salt och peppar.
- Häll på de avrunna kikärtorna och kidneybönorna. Tillsätt krossade tomater och nötfärsen (den ska alltså inte stekas innan den tillsätts).
- Fyll en av de tomma tomatburkarna med vatten och häll på.
- Koka upp och sänk sedan värmen.
- Låt puttra minst en timme med locket på glänt, rör om ibland.
- Smaka av med salt och peppar, eventuellt annan krydda.
- Servera tillsammans med matyoghurt, guacamole och chips. Eventuellt ris för extra mättnad.
- Toppa med hackad persilja.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA