ca 60 min
ca 4 port
Fläskfilé
- Ca 500 g fläskfilé
- 1 lime
- 0,75 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 0,5 kruka timjan
- 1 liten rödlök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 msk riven ingefära
Citronpotatis
- 1 kg fast potatis
- 0,5 dl olivolja
- 0,75 dl vatten
- 2 citroner
- 1,5 msk torkad oregano
Örtmajonäs
- 1,5 dl majonäs
- 0,5 dl créme fraiche
- 1 dl hackade örter
- Pressad citron
Chili och örtmarinerad fläskfilé med citronpotatis och örtmajonäs
Det här receptet passar att laga med:
Fläskfilé
Gör så här:
- Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop skal och saft från limen med olivolja, honung, salt, timjan, lök, pressad vitlök, chili och riven ingefära.
- Lägg köttet i en påse och häll på hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 timme. Under tiden kan du påbörja potatisen.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med höga kanter. Blanda ihop olivolja med vatten samt skal och saft från citronerna. Rör ner oregano, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll blandningen över potatisen och ställ in i ugnen. Potatisen ska vara i ugnen ca 50-60 minuter och rör om en gång efter halva tiden. Ha gärna på lite grillfunktion i slutet så potatisen får bra yta. Köttet kan påbörjas under tiden och kan stå i ugnen samtidigt som potatisen om du har varmluftsugn.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttet runtom. Lägg sedan i en ugnssäker form och sätt i en termometer. Ställ in köttet i ugnen tills det når en innertemperatur på 66 grader. Låt sedan köttet vila 15 minuter och skär sedan upp det i skivor och häll på den kvarvarande marinaden.
- Blanda majonäsen med de hackade örterna och smaka av med salt, svartpeppar, pressad citron och cayennepeppar.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA