ca 40 min
ca 4-6 port
Fyllning
- 2 dl tomatsås
- 2 st gula lökar
- 1/2 st squash
- 3 st chorizo
- 200g mozzarella
- Färsk basilika
Pizzadeg
- 50 g jäst
- 3 dl fingervarmt vatten
- 2 msk olja
- 2 tsk salt
- 8 dl vetemjöl
Chorizopizza
Det här receptet passar att laga med:
Chorizo
Gör så här:
- Smula ner jästen i vattnet och tillsätt olja. Blanda i salt. Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop det till en jämn boll. Låt degen jäsa ca 1-2 timmar.
- Ta degen ur skålen och dela den i 2 bitar. Kavla sen ut bitarna till önskad form på ett mjölat underlag.
- Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme.
- Förbered din topping medan ugnen blir varm. Skiva grönsakerna tunt, smula osten. Skär ett snitt i chorizon och ta ur köttet.
- Lägg toppingen på den utkavlade pizzan. Börja med att bred på tomatsås och ost, toppa därefter med grönsaker och korv.
- Stoppa in pizzan på en plåt mitt i ugnen och baka ca 8 minuter eller tills den fått fin färg.
- Toppa pizzan med några kvistar färsk basilika.
- Om du har en pizzasten kan du grilla pizzan på den, men det går alldeles utmärkt utan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA