ca 40 min
ca 4-6 port

Fyllning

  • 2 dl tomatsås
  • 2 st gula lökar
  • 1/2 st squash
  • 3 st chorizo
  • 200g mozzarella
  • Färsk basilika 

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl

Chorizopizza

Det här receptet passar att laga med:
Chorizo

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i vattnet och tillsätt olja. Blanda i salt. Tillsätt sedan mjölet och arbeta ihop det till en jämn boll. Låt degen jäsa ca 1-2 timmar.  
  2. Ta degen ur skålen och dela den i 2 bitar. Kavla sen ut bitarna till önskad form på ett mjölat underlag.  
  3. Sätt ugnen på 250 grader, över- och undervärme. 
  4. Förbered din topping medan ugnen blir varm. Skiva grönsakerna tunt, smula osten. Skär ett snitt i chorizon och ta ur köttet. 
  5. Lägg toppingen på den utkavlade pizzan. Börja med att bred på tomatsås och ost, toppa därefter med grönsaker och korv. 
  6. Stoppa in pizzan på en plåt mitt i ugnen och baka ca 8 minuter eller tills den fått fin färg. 
  7. Toppa pizzan med några kvistar färsk basilika. 
  8. Om du har en pizzasten kan du grilla pizzan på den, men det går alldeles utmärkt utan.

Fler recept med Chorizo

  • Charkuterikrans
    4 port
    Chorizo| Ost| Salsiccia
  • Snabb krämig chorizogryta
    4 port
    Chorizo
  • Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
    4 port
    högrev| chorizo| bacon
  • Bakad potatis med krämig chorizoröra
    4 port
    Chorizo

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA