ca 40 min
ca 4 port

Clubsandwich

  • 800 g kycklingfilé 
  • 150 g flatrökt skinka 
  • olja att steka i 
  • 5-6 salladsblad 
  • 2 tomater 
  • 1 rödlök 
  • Bröd t.ex levain eller rostbröd 
  • 2 msk smör 
  • 1 vitlöksklyfta 

Dijonmajo

  • 3 msk dijon 
  • 2 dl majonnäs 
  • salt och peppar

Clubsandwich

Det här receptet passar att laga med:
Flatrökt skinka, Bacon, Kycklingfilé

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader. 
  2. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, vänd skivorna några gånger under tiden. Skinkan ska få lite färg och stelna. När de är klara ta ut plåten och lägg skinkskivorna på en bit hushållspapper.
  3. Stek kycklingfiléerna hela i olja, salt och peppra dem på båda sidorna. Börja steka på hög värme så filéerna får färg sänk sedan värmen något och låt kycklingen bli helt genomstekt. När de är klara låt filéerna vila en stund och skiva dom sen i bitar.
  4. Skiva brödet och rosta skivorna i stekpanna med lite olja och smör. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid vitlöken på det färdigrostade brödet. 
  5. För dressingen blanda majonnäs, dijon och smaka av med salt och peppar. 
  6. Bygg sedan ihop din macka. Ta en brödskiva och bred den med dijonmajonnäs och sen några skivor tomat och rödlök. Lägg på ett salladsblad, den skivade kycklingen och skinkan. Toppa sedan med antingen en till brödskiva eller lite ärtskott.

Fler recept med Flatrökt skinka, Bacon, Kycklingfilé

  • Ugnsbakad kycklingfilé
    4 port
    Kycklingfilé
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Krämig citronkyckling
    4 port
    Kycklingfilé
  • Amerikanska pannkakor med bacon
    3-4 port
    Bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA