30 min
4 port

Ingredienser

  • Ca 500 g nötfärs
  • 1 rättika, tärnad
  • 1 stor morot, skalad och tärnad
  • ½ purjolök, skivad
  • ½ vitkål, strimlad
  • 3-4 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 400 g krossade tomater
  • 7 dl köttbuljong
  • 3 msk soja
  • Salt och peppar

Cowboysoppa med nötfärs

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

  1. Tärna och skiva alla rotfrukter
  2. Bryn köttet och tillsätt salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver
  3. Lägg ner purjolök, vitkål, rättika, morot och potatis i kastrullen/grytan
  4. Blanda allting
  5. Häll på tomater, soja och buljong
  6. Låt sjuda under lock cirka 15-20 minuter så att allt mjuknat
  7. Servera med toppad persilja

Fler recept med Nötfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs| Blandfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA