Kycklingsoppa
- 4 kycklingklubbor
- 250 g kokosgrädde
- 5 dl kycklingfond
- 1 dl vitt vin
- 1 msk gul curry (ta mindre om du vill ha en mildare soppa)
- 1 msk riven ingefära
- 1 tsk torkad citrongräs
- 1/2 butternut pumpa
- 1 salladslök
Kycklingfond
- Benen från 3-4 kycklingklubbor
- 3 l vatten
- 3 dl vitt vin
- 2 klyftor vitlök
- 1 schalottenlök
- 1 morot
- 1 palsternacka
Currydoftande kycklingsoppa med pumpa
Gör så här:
-
Vill du koka egen fond så plocka köttet från klubborna och lägg benen på en plåt tillsammans med en morot, en vitlöksklyfta och lite olja. Rosta i ugnen på 200 grader ca 5-10 minuter. Häll därefter benen i en kastrull med övriga ingredienser och låt koka 30 min - 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
-
Hacka pumpa, schalottenlök och vitlök. Stek i en kastrull med lite olja tills de får färg. Tillsätt då kycklingfond, vin, ingefära, citrongräs, curry och kycklingen låt koka ihop ca 10 minuter.
-
Tillsätt tillsist kokosgrädde och sjuda i ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry eller ingefära.
Fler recept med Kycklingklubbor
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA