ca 40 min
ca 4 port
Currykyckling
- ca 1,2 kg kycklingvingar
- 2 gula lökar
- 2,5 msk gul curry
- 1 röd chili
- 2 msk riven färsk ingefära
- 6 potatisar
- 1 burk kokosmjölk
- 4 dl vatten
- hönsbuljontärning
- 1 broccoli
- 2 paprikor
- 1 kruka koriander
Tillbehör
- 4 port ris
Currykycklinggryta med ris
Det här receptet passar att laga med:
Kycklingvingar, Kycklingklubbor
Gör så här:
- Skala och skär löken i smala båtar. Finhacka chilin. Skala och skiva potatisen. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Dela ner broccolin i små buketter.
- Hetta upp olivolja i en stor gryta. Fräs lök och chili i ett par minuter och tillsätt sedan ingefära, curry och kyckling och låt fräsa en minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra i 30 minuter.
- Koka ris under tiden.
- Ta upp kycklingen och låt svalna lite. Lägg potatisen i grytan och låt koka 10 minuter.
- Plocka av allt kött från benen. Lägg ner kycklingköttet i grytan igen när potatisen blivit mjuk.
- Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med pressad lime eller citron. Lägg sedan i broccoli och paprikor och låt puttra ett par minuter till. Avsluta med att toppa grytan med hackad koriander.
Fler recept med Kycklingvingar, Kycklingklubbor
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA