Toast
- 400 g Gårdssällskapets flatrökta skinka
- 4 skivor bröd
- 50 g smör
- 4 ägg
- 2 l vatten
- 2 msk ättika
- 2 tsk salt
Hollandaisesås
- 225 g smör
- 3 äggulor
- 1 schalottenlök
- 2 msk vatten
- 2 tsk sherryvinäger
- 1 krm cayenne
- 0.5 st citron
- Salt och peppar
- Gräslök
Eggs Benedict
Gör så här:
-
Börja med att knäcka ner äggen i en skål. Ha på ca 2 msk ättika. Låt stå ca 5-10 min
-
Förbered din hollandaisesås. Finhacka schalottenlök, lägg i en kastrull tillsammans med vatten och sherryvinäger. Låt reducera ner till hälften. Smält under tiden smör. Ställ dessa åt sidan
-
Koka upp en kastrull med vatten, ca 2 liter. Sänk värmen och ha ner äggen försiktigt i sjudande vatten. Låt äggen sjuda i 3-4 minuter. Ta upp äggen med en hålslev, lägg på lite papper och låt rinna av.
-
Dags att slå din hollandaise. Sila ner lök och vinäger reduktionen i en annan kastrull, knäck i äggulorna och ställ tillbaka på plattan på låg värme eller i vattenbad, vispa tills smeten bildar en vaniljsåsliknande konsistens, ställ då kastrullen på en kall trasa vid sidan av spisen. Häll smöret i en tunn stråle ner i kastrullen och vispa samtidigt. Undvik det vita i botten av smöret. Smaka upp såsen med salt, svartpeppar, cayennepeppar och citron.
-
Stek bröd i en stekpanna med smör tills gyllene.
-
Montera ihop din Eggs Benedict med bröd, varmrökta skinka och ägg. Toppa med hollandaisesås, ett drag med pepparkvarnen och lite gräslök.
Tips:- Det går bra att pochera äggen i plastfolie för att vara säker att dom håller ihop, lägg plastfolie i en liten skål, kläck i ägget och bind ihop. Tänk då på att det tar lite längre tid att pochera, kanske 5-6 minuter.
- Vill du så lägg på en blandsallad på tallriken så har du en trevlig middag.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA