30 min
2 port
Ingredienser
- 1 eldost, skivad
- 0,5 romansallad, hela blad
- 1 rödbeta, tunt skivad med mandolin
- 0,5 gurka, hyvlad med mandolin
- 5–6 körsbärstomater, skurna i båtar
- Bulgur
- 1 hönsbuljongtärning
- 0,5 salladsost
- 1 schalottenlök, skivad
- Färsk oregano
- Honung
Eldostsallad
Det här receptet passar att laga med:
Eldost
Gör så här:
- Börja med att tillreda bulgur. Koka enligt instruktionerna, men ha i en hönsbuljongtärning istället för salt.
- Låt svalna något och smula sedan ner salladsosten. Rör om väl så att allt blir riktigt krämigt.
- Skiva och stek eldosten gyllene på båda sidor i lite olivolja.
- Lägg upp tjusigt med romansallad, gurka, körsbärstomater, schalottenlök, bulgurröra, rödbeta och eldost. Toppa med oregano eller annan ört.
- Ringla eventuellt över lite honung.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA