45 min
4 port
Ingredienser
- 4 skivor entrecote
- 800 g jordärtskocka
- Olivolja
- 1 kruka persilja
- 1 ekologisk citron
- 1,5 dl olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- Parmesan
Entrecote med jordärtskocka
Det här receptet passar att laga med:
Entrecote
Gör så här:
- Lägg fram köttet och låt det bli rumstempererat.
- Sätt ugnen på 225°.
- Skrubba jordärtskockorna ordentligt, skär i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Fördela jordärtskockorna över en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
- Finhacka persilja och vitlök, blanda med olivolja och riv ner zest från en hel citron. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna och lägg ner köttet. Stek ett par minuter per sida, beroende på hur tjocka skivorna är. Ideal innertemperatur är 54 grader. Låt köttet vila minst 5 minuter innan du skär upp det.
- Servera entrecoten tillsammans med jordärtskockorna toppade med sås och parmesan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA