45 min
4 port

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote
  • 800 g jordärtskocka
  • Olivolja
  • 1 kruka persilja
  • 1 ekologisk citron
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • Parmesan

Entrecote med jordärtskocka

Det här receptet passar att laga med:
Entrecote

Gör så här:

  1. Lägg fram köttet och låt det bli rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skrubba jordärtskockorna ordentligt, skär i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Fördela jordärtskockorna över en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
  4. Finhacka persilja och vitlök, blanda med olivolja och riv ner zest från en hel citron. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.
  5. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och lägg ner köttet. Stek ett par minuter per sida, beroende på hur tjocka skivorna är. Ideal innertemperatur är 54 grader. Låt köttet vila minst 5 minuter innan du skär upp det.
  6. Servera entrecoten tillsammans med jordärtskockorna toppade med sås och parmesan.

Fler recept med Entrecote

  • Pontus Karéns entrecote med karamelliserad lök över öppen eld
    2 port
    Entrecote
  • Entrecote med primörsallad
    4 port
    Entrecote
  • Entrecote med parmesanslungad broccoli
    4 port
    Entrecote
  • Bulgogi med spenat och böngroddar
    6 port
    Entrecote

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA