30 min
2 port
Ingredienser
- 250 g entrecote
- 3 stora gulbetor
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1,5 msk socker
- Smör
- Oxalis till garnityr
- Lite hackad kruspersilja
- Jalapenomajjonäs
- Riven vitlök
Pontus Karéns entrecote med karamelliserad lök över öppen eld
Det här receptet passar att laga med:
Entrecote
Gör så här:
- Koka gulbetorna innan du beger dig ut.
- Gör upp en eld, ställ på en stor stekpanna.
- Låt pannan bli riktigt varm, i med en klick smör. Stek entrecoten till önskad stekgrad.
- Skiva löken och stek den samtidigt med entrecoten. När du lägger köttet till vila så sockra och salta lite på löken. Låt sockret karamelliseras ordentligt.
- När löken är mjuk och ljusbrun, vänd i gulbetorna.
- Skiva upp entrecoten och fördela mellan er. Som sås körde Jag en färdig jalapenosmajo som jag kryddade med lite riven vitlök och salt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA