1 h
4 port
Ingredienser
Primörsallad
- 1 msk olja
- 250 g sparris
- 600 g delikatesspotatis
- 50 g rädisor
- 200 g blandad bladsallat
- 1 dl crème fraiche
- 2 citroner
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- Salt
Entrecote
- 1 kg entrecote
- Salt
- Peppar
- 1 msk olja
- Ev 1 msk smör
Entrecote med primörsallad
Det här receptet passar att laga med:
Entrecote
Gör så här:
Primörsallad
- Koka potatisen mjuk, ca 15 minuter. Lägg åt sidan och låt svalna något.
- Blanda crème fraiche med zest och juice från en citron. Smaka av med en nypa salt och låt stå i kylen till servering.
- Blanda juice från en halv citron med äppelcidervinäger och olivolja.
- Skölj rädisorna noga och skär i kvartar. Skär av den hårda änden på sparrisarna.
- Hetta upp olja i en stekpanna till hög värme och fräs sparrisen lätt.
- Blanda salladen med dressingen och lägg i botten på ett fat. Skär potatisarna i munsbitar och lägg dem och rädisorna på salladen. Toppa med sparris och citroncremefraiche.
Entrecote
- Ta fram köttet i god tid för att bli rumstempererat.
- Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
- Stek köttet 2–3 minuter per sida i het stekpanna med olja i. Lägg gärna i en klick smör mot slutet och ös köttet med. Låt vila ett par minuter innan du skär upp och serverar.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA