Fajitas
- 600 g kycklingfilé
- 1 gul lök
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 msk tomatpure
- 2 klyftor vitlök
- 1 lime
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar
Syrad lök
- 1 rödlök
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 2 dl vatten
- 2 korn svartpeppar
Tillbehör
- 200 g fetaost
- 1 kruka koriander
- 1 lime
- 8 st tortillabröd
Kycklingfajitas med fetaost och syrad lök
Gör så här:
-
Skiva kycklingen och blanda tillsammans med alla torra kryddorna i en skål. Stek sedan i olja på medelhög värme tills du får en fin färg på kycklingen. Tillsätt då tomatpure, skivad lök, vitlök och paprika, stek tills löken och paprikan mjuknar och blir glansig. Tillsätt då 1-2 dl vatten och låt puttra ihop.
-
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull, skiva löken och blanda ner när vätskan kokat upp tar du av den från plattan och låter dra minst 30 min.
-
Smula fetaosten, klyfta limen, hacka koriander och ät allt tillsammans med varma tortillabröd.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA