30 min
4 port
Ingredienser
- 1 falukorv (går bra med kycklingmiddagskorv)
- 100 g tomater
- 1 gul lök
- 50 g ost (gärna lagrad)
- 100 g bacon
- 1 msk tomatpure
- 1 msk senap
- 600 g potatis
Senapskräm
- 2.5 dl creme fraiche
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk sötstark senap
- 2 tsk salt
Ugnsbakad falukorv med bacon och senapskräm
Det här receptet passar att laga med:
Falukorv, Kycklingmiddagskorv
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en kastrull fyll på med vatten och låt koka i ca 25 minuter.
-
Skiva tomaten och löken. Skär skåror i falukorven och fyll med tomat och lök. Får du lök och tomater över är det bara sprida ut det runt falukorven i ugnsformen.
-
Dela baconet på mitten och lägg tvärs över falukorven, dra en sträng tomatpure samt senap på falukorven och lägg sedan osten ovanpå. Salta och peppra korven och ställ in mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
-
Blanda creme fraiche med senapen och smaka upp med salt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA