Ingredienser
- 1 kg nötfärs (går lika bra med blandfärs)
- 2 st schalottenlök
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 2 st klyftor vitlök
- 50 g persilja
- 1 ägg
- 0.5 dl grädde
- 2 msk ströbröd
- 8-10 korvbröd
- Grillspett
- Sallad
Lime yoghurt
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 msk honung
- 1 klyfta vitlök
- 1 lime
- 1 tsk cayennepeppar
- salt och peppar
Nötfärsspett med limeyoghurt
Gör så här:
- Har du trägrillspett, lägg dom i blöt minst 1 timme gärna längre.
- Hacka schalottenlök och vitlök fint (rivjärn funkar också). Samt hacka persiljan.
- Blanda färsen tillsammans med alla ingredienser samt den löken, vitlöken och persiljan.
-
Blanda ihop ingredienserna till din limeyoghurt och ställ i kylen.
-
Ta ca 1 dl färs i handen och forma kring spetten. Kläm åt ordentligt så det inte är luft mellan spettet och köttet.
-
Stek eller grilla och servera i korvbröd tillsammans med sallad och limeyoghurt.
Tips
Ska du ta med detta på picknicken, förvara din sås i en liten plastpåse så kan du enkelt skapa din egna spritz.Vänd inte spetten för ofta på grillen då kan dom lätt gå sönder, låt de få lite färg innan du vänder.
Är färsen för lös ha i lite mer ströbröd, är den för hård ha i lite mer grädde!
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA