ca 45 min
ca 6 port
Fetaostbiffar
- 1 kg högrevsfärs
- 2 ägg
- 2 msk timjan färsk (häften om torkad)
- 0,5 citron
- 1 tsk sambal oelek
- 300 g fetaost
Rissallad
- 3 dl rött ris
- Sallad
- 1 rödlök
- 3 tomater
- 0,5 dl vinägrett
Ajvaryoghurt
- 5 dl turkisk yoghurt
- 1 dl ajvar
- 1 tsk paprikapulver
Fetaostbiffar med rissallad och ajvaryoghurt
Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning med en grönsaksbuljongtärning istället för salt.
- Blanda yoghurt med ajvar och paprikapulver och smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda färsen med ägg, timjan, skal och saft från citronen, sambal, salt och svartpeppar. Tärna fetaosten och fördela i färsen. Forma till 12 biffar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på både sidor så de får fin färg och är rosa i mitten.
- Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i klyftor. Blanda riset med vinägrett och rör sedan ner sallad, lök och tomat.
- Servera biffarna med salladen och såsen.
Fler recept med Högrevsfärs
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA