15 min + 30 min i ugn
4 port
  • 300 g bacon, tärnad eller skivad
  • 150 g fetaost
  • 400 g småtomater
  • 1 dl blandade oliver 
  • 0,5 tsk chiliflakes (kan såklart uteslutas!)
  • Svartpeppar
  • 350 g pasta
  • 65 g bladspenat

Fetaostpasta med bacon

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220 grader. 
  2. Skär ditt skivade bacon i ca 1,5 cm bitar, eller använd tärnat. Fördela baconet i en ugnsfast form.
  3. Tillaga baconet i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Ta ut baconet och rör om med en spatel, skapa ett “hål” i mitten av baconet där du placerar fetaosten. Behåll baconfettet i formen istället för att tillsätta olivolja. 
  5. Skölj tomaterna och fördela dem i formen tillsammans med oliverna. 
  6. Strö chiliflakes och peppar över blandningen och sätt tillbaka formen i ugnen i minst 20 minuter. Har du mer tid så kan den gärna stå längre i ugnen men då kan det vara bra att sänka temperaturen. 
  7. Koka upp lättsaltat pastavatten och tillaga pastan efter instruktioner på förpackningen. Häll av pastavattnet och tillsätt pastan och spenaten i formen med fetaost- och baconröran. Rör runt ordentligt så att allt blandas. Servera eventuellt med några klyftade små tomater och basilika på toppen.

Fler recept med Bacon

  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Amerikanska pannkakor med bacon
    3-4 port
    Bacon
  • Potatis-i-skalet-paj med ost och bacon
    6-8 port
    Bacon
  • Pizzapiroger
    4 port
    Flatrökt skinka| bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA