ca 30 min
ca 4-5 port
Flankstek i pitabröd
- 800 g flankstek
- Paprikapulver
- Pitabröd
- Sallad
Tomatsalsa
- 250 g körsbärstomater
- 2 dl majs
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk pressad citron
- 1 tsk olivolja
Yoghurtsås
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk sriracha
- Pressad lime
Flankstek i pitabröd med yoghurtsås
Det här receptet passar att laga med:
Flankstek
Gör så här:
- Börja med tomatsalsan. Dela ner körsbärstomaterna i halvor eller kvartar. Lägg i en bunke tillsammans med majs, oregano, pressad citron och olivolja. Blanda runt och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt medan du gör klart resten.
- Skär några snitt i flanksteken (ca 1 mm djupt). Krydda köttet med salt, svartpeppar och paprikapulver.
- Hetta upp en grillpanna med smör och olja och stek köttet 4-5 minuter på varje sida så det får en innertemperatur på ca 58 grader. Låt köttet vila några minuter och skär sedan upp det i tunna skivor.
- Blanda ihop yoghurt med sriracha och pressad lime. Krydda med salt och svartpeppar.
- Servera i pitabröd med tomatsalsa, flankstek, sallad och yoghurtsås.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA