ca 30 min
ca 4 port
Flankstek
- 800 g flankstek
- 1 kg potatis
- 0,5 dl olivolja
Örtkräm
- 1 äggula
- 1,5 dl rapsolja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 citron
- 1 dl créme fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- En näve persilja
- En näve basilika
- En näve koriander
Flankstek med krossad potatis och syrlig örtkram
Det här receptet passar att laga med:
Flankstek
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Tvätta potatisen och dela på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
- Under tiden kan du göra örtkrämen. Finhacka örterna. Lägg dijonsenap, vinäger och äggulan i en skål och vispa ihop. Häll sedan droppvis ner oljan. Vispa flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Tillsätt skal från citronen samt salt, svartpeppar och cayennepeppar. Rör sedan ner créme fraiche, pressad vitlök och hackade örter och smaka av med kryddor och pressad citron.
- Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek flanksteken 4 minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar. Låt sedan vila 5-10 minuter innan det skärs upp i tunna skivor. Se till att skära tvärs över fibrerna (inte längs med).
- Eller, grilla flanksteken 4 minuter per sida på direkt värme. Låt vila 5-10 minuter innan den skärs upp.
- Krossa potatisen lätt med en gaffel och servera till köttet tillsammans med örtkrämen.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA