20 minuter
6 port
Flapsteak
- 1 kg flapsteak
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Marinerad zucchini
- 2 st stora zucchini
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 citron
- 1 kruka persilja
- 2 dl olivolja
Fetaostsmör
- 75 g smör
- 100 g fetaost
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Flapsteak med marinerad zucchini
Det här receptet passar att laga med:
Flapsteak
Gör så här:
- Blanda ihop pressad vitlök med skal och saft från citronen, hackad persilja och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar.
-
Skiva zucchinin. Grilla zucchinin på båda sidorna så den får fin färg. Lägg sedan ner den i marinaden och låt ligga medan du lagar klart maten.
-
Smula fetaosten och blanda ihop med smöret och pressad vitlök.
-
Skär några snitt i köttet (ca 2 mm djupa). Salta och peppra sedan ditt kött rikligt och grilla 5-7 minuter på varje sida så det når en innertemperatur på ca 58 grader. Låt sedan ditt kött vila 10 minuter innan du skivar upp det i tunna skivor.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA