Ingredienser
- 500 g fläskfile
- 2 dl creme fraiche
- 1 kruka timjan
- 1 citron
- 1 schalottenlök
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 krm cayennepeppar
Potatis
- 500 g fast potatis
- 50 g smör
- 1 msk rapsolja
- Salt
Fläskfilégryta med citron och timjan
Gör så här:
-
Putsa fläskfilen fri från eventuella senor eller hinnor. Skär sedan i medaljonger ca 1 cm tjocka. Hacka lök, vitlök, 1 msk timjan och riv skalet från citronen. Lägg åt sidan.
-
Sätt på ugnen på 220 grader. Klyfta potatisen, lägg i en ugnsfast form krydda och tillsätt smör/olja. Stoppa in i ugnen ca 30 minuter.
-
Krydda fläskfilen med salt, peppar, timjan och skalet från citronen. Stek fläskfilén i smör och olja på medelvärme tills den får fin färg. Tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken blir mjuk.
-
Tillsätt creme fraiche och saften från en halv citron. Låt koka upp och sjuda på medelvärme ca 4-5 minuter.
-
Smaka upp med citron, salt och eventuellt lite cayennepeppar.
-
Servera med rostad potatis, sallad och ett par kvistar färsk timjan.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA