ca 1,5 tim
ca 3 port
Fläskkarré
- Ca 1 kg fläskkarré i skivor med ben (3 skivor)
- 2 msk pressad citron
- 1 msk soja
- msk flytande honung
- 1 msk balsamvinäger
- En nypa chiliflakes
Blomkålspuré
- 1 blomkålshuvud 1 dl crème fraiche
Gurksallad
- 1 liten gurka
- 2 stjälkar selleri
- 1 citron
- 1 msk olja
- En näve persilja
- 0,5 msk rosépeppar
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk strösocker
Fläskkarré med blomkålspuré och en krispig gurksallad
Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré
Gör så här:
- Blanda pressad citron med soja, flytande honung och balsamvinäger. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Lägg köttskivorna i marinaden minst 1 timme.
- Skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål. Strimla sellerin och lägg i samma skål.
- Blanda ihop skal och saft från citronen, olja, hackad persilja, mortlad rosépeppar, salt och strösocker. Blanda ihop dressingen med gurkan och sellerin. Låt stå kallt en stund.
- Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Salta och låt koka upp och låt sedan koka under lock tills blomkålen är mjuk och häll sedan av vattnet.
- Mixa blomkålen med en stavmixer och ha i créme fraiche, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet ca 4-5 minuter per sida (beroende på hur tjocka skivorna är) så det blir genomstekt.
- Servera fläskkarrén med blomkålspurén och gurksalladen.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA