ca 30 min
ca 3-4 port
Fläskkarré
- 1 kg fläskkarré i skivor med ben
Rostad rotselleri
- 700 g rotselleri
- 1 frp krossade tomater (á 500 g)
- 3 dl vitt vin
- 3 vitlöksklyftor
Fläskkarré med rostad rotselleri
Det här receptet passar att laga med:
Fläskkarré
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader, gärna med grillfunktion.
- Skala rotsellerin och skär i stavar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ställ in ugnen ca 20-25 minuter.
- Hetta sedan upp olja i en stekpanna och lägg i köttet. Krydda med salt och svartpeppar och stek köttet någon minut på varje sida.
- Lägg köttet åt sidan och pressa i vitlöken i pannan och låt fräsa några sekunder innan du tillsätter vin och krossade tomater. Låt puttra ihop och lägg sedan i köttet.
- Låt köttet puttra med såsen (gärna med lock) ca 15 minuter så köttet blir genomstekt.
- Servera köttet med tomatsåsen och rotsellerin.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA