Ingredienser
- 600 g fläskkotletter
- 1/2 apelsin
- Salt och peppar
- 50 g smör
- 1 msk olivolja
Endive
- 2 endiver
- 100 g smör
- 1/2 apelsin
- 1 msk socker
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Champinjonsmör
- 250 g smör
- 100 g champinjoner
- 1 schalottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk hackad persilja
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Fläskkotletter med endiver och champinjonsmör
Gör så här:
-
Dela endiverna på mitten och krydda snittytan med salt, peppar, skalet från en halv apelsin och socker.
-
Smält smör i en stekpanna på låg värme och lägg i endiverna med snittytan nedåt. Låt ligga minst 30 minuter eller tills dom börjar mjukna.
-
Ta fram dina fläskkotletter, torka av med papper, krydda med salt och svartpeppar.
-
Värm en panna med olivolja på hög värme. Stek kotletterna ca 2 minuter på bägge sidorna, på slutet lägger du i en klick smör, pressar i saften från en halv apelsin och öser kotletterna ungefär 1 minut eller tills dom når en innertemperatur på 65 grader, låt sen vila 5-10 min.
-
Endive: Tillsätt nu balsamvinäger och saften från en halv apelsin i pannan och låt koka in i endiverna. Ställ sedan åt sidan.
-
Champinjonsmör: Ställ ut smöret och låt bli rumstempurerat. Hacka lök, champinjoner, persilja och vitlök fint.
-
Stek lök, champinjoner, persilja och vitlök på medelvärme i en stekpanna med lite smör. Krydda med salt och peppar.
-
Låt svalna och mixa sedan med smöret. Smaka upp med salt och peppar. Servera rätten med sallad och lite nymalen svartpeppar.
Fler recept med Premiumkotletter
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA