1 h
4–5 port
Ingredienser
- 1 paket fläskkotletter (bogbladskotlett, premiumkotlett...)
- Grillolja
Ugnsbakad potatis
- 450 g delikatesspotatis
- Olivolja
- Salt och peppar
- 1 tsk vitlökspulver
- Parmesanost
- Persilja
Chimichurri
- 1 kruka persilja, hackad
- 1 röd chili, hackad/finhackad
- 1 stor vitlöksklyfta hackad/finhackad
- 5 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- Flingsalt
Tomatsallad
- 1 tomat, hackad
- 1 rödlök, hackad
- Flingsalt
- 2 msk olivolja
Fläskkotletter med chimichurri
Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter, premiumkotletter
Gör så här:
- Marinera kotletterna. Lägg kotletterna i en plastpåse tillsammans med grillolja, gärna över natten.
- Ta fram köttet i god tid före tillagning så att det är rumstempererat när det är dags för stekning/grillning.
Chimichurri
- Blanda ihop ingredienserna till chimichurrin och låt stå i kylen cirka 1-2 h innan servering så sätter sig smakerna ordentligt.
Ugnsrostad potatis
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda potatisarna med olivolja, vitlökspulver, salt och peppar. Lägg på en plåt och tillaga i ugn ca 30 min. Du kan även använda aifryer på 195 grader i 17 minuter, eller en het grill
Tomatsallad
- Blanda ihop ingredienserna till tomatsalladen. Smaka av med salt och peppar.
Grilla
- Grilla kotletterna några minuter per sida tills innertemperaturen nått 70 grader.
- Låt köttet vila lite innan servering. Häll över chimichurrin. Spara gärna lite som extra sås för den som önskar.
- Strö riven parmesan och hackad persilja på potatisen just innan servering.
- Servera!
Fler recept med Bogbladskotletter, premiumkotletter
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA