ca 40 min
ca 4-6 port

Fläskpannkaka

  • 300 g tärnad bacon
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 ägg
  • 8 dl mjölk

Lingonsylt

  • 500 g lingon
  • 2 dl socker 

Fläskpannkaka med bacon

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°C eller lägre. Vispa ihop mjölet med salt och tillsätt sedan hälften av mjölken
  2. Vispa till en klumpfri smet och vispa sedan ner resten av mjölken samt ägg. Låt stå kallt en liten stund. Under tiden kan du hetta upp en stekpanna och fräsa baconet så det får fin färg.
  3. Smörj en långpanna eller stor ugnsfast form med smör. Sprid ut baconet i formen/plåten och häll sedan på smeten.
  4. Tillaga tills pannkakan får en fin färg, efter ca 20-25 minuter. 
  5. Under tiden kan du koka lingonsylten. Koka upp lingonen med sockret och låt puttra 5-10 minuter. Ställ sedan kallt. Servera fläskpannkakan med lingonsylt.

Fler recept med Bacon

  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Amerikanska pannkakor med bacon
    3-4 port
    Bacon
  • Fetaostpasta med bacon
    4 port
    Bacon
  • Potatis-i-skalet-paj med ost och bacon
    6-8 port
    Bacon

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA