ca 40 min
ca 4-6 port
Fläskpannkaka
- 300 g tärnad bacon
- 3,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 ägg
- 8 dl mjölk
Lingonsylt
- 500 g lingon
- 2 dl socker
Fläskpannkaka med bacon
Det här receptet passar att laga med:
Bacon
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225°C eller lägre. Vispa ihop mjölet med salt och tillsätt sedan hälften av mjölken
- Vispa till en klumpfri smet och vispa sedan ner resten av mjölken samt ägg. Låt stå kallt en liten stund. Under tiden kan du hetta upp en stekpanna och fräsa baconet så det får fin färg.
- Smörj en långpanna eller stor ugnsfast form med smör. Sprid ut baconet i formen/plåten och häll sedan på smeten.
- Tillaga tills pannkakan får en fin färg, efter ca 20-25 minuter.
- Under tiden kan du koka lingonsylten. Koka upp lingonen med sockret och låt puttra 5-10 minuter. Ställ sedan kallt. Servera fläskpannkakan med lingonsylt.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA