1,5 h
4 port

Ingredienser

  • 1 kg flat iron
  • Valfri marinad

Potatisknyten

  • 500 g färskpotatis, skivad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 lök, hackad
  • 5 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • Aluminiumfolie

Majssallad

  • 1 fetaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 jalapenos, skivade
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 majskolvar
  • Svart peppar

Flat iron med potatisknyten och majssallad

Det här receptet passar att laga med:
Flat iron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva och hacka potatis, morötter och lök.
  3. Lägg ut fyra lika stora folieark och fördela potatisen jämt.
  4. Lägg på ½ skivad morot per ark och ¼ hackad lök.
  5. Salta och peppra.
  6. Häll vispgrädden jämnt fördelat över alla knyten.
  7. Knyt ihop folien ordentligt och låt tillagas cirka 40 minuter i ugn.
  8. Ta fram köttet i rumstemperatur (cirka 30–60 minuter innan tillagning).
  9. Torka av köttet med hushållspapper.
  10. Gnid in marinad alternativt olivolja, salt och peppar.
  11. Förvärm grillen så att den blir riktigt varm för att ge köttet en fin stekyta.
  12. Lägg köttet över den heta delen av grillen och grilla cirka 4–5 minuter per sida.
  13. Flytta köttet till en svalare del av grillen. Låt grilla klart på indirekt värme.
  14. Stäng locket och grilla tills köttet når önskad innertemperatur. Rare 50–52°, medium rare 57–60°, medium 63–68°, well done 71–73°.
  15. Låt köttet vila cirka 10–15 minuter efter grillen.
  16. Skär köttet tvärs över fibrerna för att få mörare bitar.
  17. Skär av majskornen på majskolvarna.
  18. Mixa ihop creme fraiche, turkisk yoghurt, hackad koriander och fetaost till en slät röra.
  19. Stek majsen gyllene i smör. Salta och peppra.
  20. Bre ut fetaoströran på ett fat och toppa med majs, skivad jalapeno och koriander.
  21. Servera allting ihop som en riktigt festlig grillmiddag!

Fler recept med Flat iron

  • Flat iron med chimichurri
    ca 6-8 port
    Flat iron

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA