Fransk rostbiff
- ca 1 kg rostbiff
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 3 kvistar timjan
- 6 st vitlöksklyftor
- 100 g smör
- 1 gul lök
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 2 dl rött vin
Fransk rostbiff
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 125°C.
-
Putsa din rostbiff från hinnor och senor. Torka sedan av den ordentligt, salta och bryn sedan hårt i en torr panna.
-
Ta upp rostbiffen och placera i en ugnssäker form, spara stekpannan.
-
Dela upp löken, morötterna och krossa dina vitlöksklyftor.
-
Tillsätt sedan smör, vitlök, rött vin, morötter, lök och timjan i stekpannan låt detta koka ihop snabbt och häll sedan över köttet.
-
Ställ in i ugnen och stek på 120°C i ca 1.5-2h timmar tills köttet har en innertemperatur på 57 °C (använd köttermometer)
-
Ös köttet i ugnen med vätskan då och då.
-
Ta ut köttet och låt det vila minst 10 minuter innan du skivar upp det Spara skyn om du vill ha en god sås till köttet.
Tips:
- Använd köttermometer
- Går lika bra att servera kall som varm.
- Det som blir över är ett utmärkt pålägg på smörgåsen dagen efter.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA