ca 2 tim
ca 4 port
Kamben
- Ca 1,3 kg kamben
- 2 rödlökar
- 2 morötter
- 1 msk salt
- 15 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
Potatissallad
- 4 port potatis
- 3 tomater
- 2 stjälkar selleri
- 2 avokado
- 3 msk vitvinsvinäger
- 2 msk olja
- 2 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta
- En näve persilja
- 1,5 dl majonäs
- 1 dl créme fraiche
- 1 msk sriracha
Glaze
- 1 msk soja
- 2 tsk malen kanel
- En bit färsk ingefära
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk honung
- 1 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lime
Glazade kamben med potatissallad
Det här receptet passar att laga med:
Kamben
Gör så här:
- Dela ner kambenen i några bitar (ca 3-5 spjäll per bit).
- Skala och klyfta lökarna. Skär morötterna i bitar och lägg i en stor kastrull med löken, salt, svartpepparkorn, lagerblad och kamben. Fyll på med vatten så det täcker. Låt koka upp och puttra 30 minuter. Under tiden kan du göra potatisen.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Halvera potatisen och lägg i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk och har fin färg, ca 25 min. Låt sedan svalna något.
- Blanda ihop vinäger, olja, dijonsenap och pressad vitlök. Blanda dressingen med de ljumna potatisarna.
- Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna avokadosarna. Finhacka persiljan. Precis innan servering blandar du ner tomat, avokado och toppar med persilja.
- Dags för glazen. Rör ihop soja, kanel, riven ingefära, tomatpuré, sambal oelek, honung, olja, pressad vitlök och pressad lime. Krydda med svartpeppar.
- Sänk ugnstemperaturen till 200 grader.
- Ta upp kambenen och låt de rinna av. Tips! spara kokvattnet och koka en mustig fond.
- Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och pensla på hälften av glazen och ställ sedan in i ugnen 30 minuter (tills de fått fin färg). Pensla en gång till under tiden.
- Ta nu kokvattnet och sila ner i en kastrull och låt koka ner till ca en tredjedel. Låt fonden svalna och frys in t ex i isbitar.
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA