Ingredienser
- 800 g kycklinglårfile
- 1 citron
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 vitlöksklyfta
Grekisk sallad
- 200 g fetaost
- 1 gurka
- 200 g tomater
- 1 burk oliver
- 1 kruka oregano
- 1 röd lök
- Olivolja
- Balsamvinäger
Grekisk sallad med kyckling
Gör så här:
-
Riv vitlöken, citronskalet och pressa citronen i en skål, blanda med örterna. Lägg ner kycklingen i skålen och låt marinera i ca 10 minuter (desto längre desto bättre, gärna i kyl över natten).
-
Sätt ugnen på 200 grader och lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan uppåt. Stek kycklingen i ugnen ca 10-15 minuter. Har du en termometer så sikta på 72 grader.
-
Skär under tiden dina grönsaker i stora bitar och lägg på ett fat. Smula över fetaosten och ringla över olivoljan och balsamvinägern.
-
Skiva upp kycklingen och servera tillsammans med din grekiska sallad och gärna lite bröd att doppa i oljan!
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA