ca 30-40 min
ca 3-4 port

Bogbladskotletter

  • Ca 1 kg bogbladskotletter
  • Salt och peppar

Gratinerad fänkål

  • 1 fänkål
  • 3 morötter
  • 2 röda lökar
  • 1 dl finriven lagrad ost

Dragonsås

  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grädde
  • 1 dl créme fraiche

Grillad bogbladskotlett med gratinerad fänkål och dragonsås

Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Ansa fänkålen och skär i 4 klyftor. Skala morötterna och skär i grova stavar. Ansa fänkålen och skär i 4 klyftor.
  3. Lägg fänkål, morötter och lök (lägg fänkålen separat) i en ugnssäker form med lite olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen 20 minuter.
  4. Ta sedan ut och strö på osten på fänkålen och gratinera 10 minuter med grillfunktion.
  5. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök och vitlök så den blir mjuk. Tillsätt sedan dragon och vinäger och låt fräsa lite snabbt innan du tillsätter grädde och créme fraiche. Låt såsen puttra ca 5 minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
  6. Grilla bogbladskotletterna några minuter på varje sida så de får fin färg och är genomstekta. Krydda med salt och svartpeppar.

Fler recept med Bogbladskotletter

  • Fläskkotletter med chimichurri
    4–5 port
    Bogbladskotletter| premiumkotletter
  • Fläskkotletter med hoisinsås
    4–5 port
    Bogbladskotletter| premiumkotletter
  • Äppelmarinerade bogbladskotletter med äppeltzatziki och pärlcouscoussallad
    4 port
    Bogbladskotletter
  • Bogbladskotletter med champinjonsås
    4 port
    Bogbladskotletter

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA