ca 30-40 min
ca 3-4 port
Bogbladskotletter
- Ca 1 kg bogbladskotletter
- Salt och peppar
Gratinerad fänkål
- 1 fänkål
- 3 morötter
- 2 röda lökar
- 1 dl finriven lagrad ost
Dragonsås
- 1 liten rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk torkad dragon
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl grädde
- 1 dl créme fraiche
Grillad bogbladskotlett med gratinerad fänkål och dragonsås
Det här receptet passar att laga med:
Bogbladskotletter
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader
- Ansa fänkålen och skär i 4 klyftor. Skala morötterna och skär i grova stavar. Ansa fänkålen och skär i 4 klyftor.
- Lägg fänkål, morötter och lök (lägg fänkålen separat) i en ugnssäker form med lite olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen 20 minuter.
- Ta sedan ut och strö på osten på fänkålen och gratinera 10 minuter med grillfunktion.
- Skala och finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök och vitlök så den blir mjuk. Tillsätt sedan dragon och vinäger och låt fräsa lite snabbt innan du tillsätter grädde och créme fraiche. Låt såsen puttra ca 5 minuter och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
- Grilla bogbladskotletterna några minuter på varje sida så de får fin färg och är genomstekta. Krydda med salt och svartpeppar.
Fler recept med Bogbladskotletter
En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA